Sökresultat för Grenadine Bokförlag, Grenadine bokförlag...
Rensa filter?
Årets bästa bok inom Barbeque & Grillning!
En svensk hyllning till den amerikanska söderns Barbeque! Underbara recept från Texas, Louisiana & Florida mm. Läckra matbilder och reseberättelser fyllda med inspiration och matlagningsglädje.
Följ med vår matlagande Frederik Zäll på hans resor genom USA. I boken…
En handbok champagne
kunnigt om skumpa
i kompakt format!
En handbok champagne går igenom sanningen
bakom ett klassiskt vin. Författare är sommelieren och
krögaren Mattias Ulin. En grundpelare i boken är att
välja champagne efter mat och tillfälle och inte enbart
efter plånbok. Författarens kommenterar till detta är:
…
Skriven av Sveriges mesta kaffeboksförfattare
Elbryggare, pressbryggare, espressomaskin, kapselbryggar mfl, ljus- mellan- eller mörkrostat, specialkaffe, dosering av kaffet, förvaring. Idag finns det en mångfald av bönor, rostningar, bladningar, malningsgrader, redskap och tillagninsmedoter att välja bland. Den som är…
Chile och Argentina är de två länder som producerar
de bästa vinerna i Sydamerika. Båda länderna
är populära och väl representerade på den svenska
marknaden.
De chilenska vinerna är de näst mest sålda vinerna
på det svenska Systembolaget.
I Argentina planteras å sin sida hela tiden nya
vingårdar, vilket gör landet till…
Efter succén med Svensk Whiskybok i höstas kommer Örjan Westerlund denna höst med uppföljaren Svensk Ölbok. Denna gång beskriver han både egna favoriter, våra bryggerier och vår ölhistoria. Till det kommer det uppskattade inslaget av intervjuer där han talat ut med några av våra kända ölmänniskor: från bryggmästaren på…
luta dig tillbaka i favoritfåtöljen med Roland Erikssons
uttömmande och underhållande tebok och en rykande
kopp. Äntligen kommer en bok om te i Grenadines
populära handboksserie!
I En handbok te får teälskaren verkligen sitt lystmäte.
Te är hälsosamt då det innehåller bland annat mycket
antioxidanter som sägs skydda…
Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, Kategori:Dryckeslitteratur – Öl. Motivering: ”Få kan matcha Jan-Erik Svenssons mångåriga ölkulturella erfarenheter, och nu finns de samlade i denna innehållsdigra bok, som följaktligen innehåller allt man behöver veta i ämnet öl.” Jan-Erik Svensson hör…
Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, Kategori:Mat och dryck i kombination. Motivering: ”Jan Groth tar ytterligare ett steg för att visa fram whiskyns överraskande mattycke, nu med stöd av ett sällsynt kvalificerat och maltlystet kockgäng.” Här är uppföljaren till Grenadines populära Whisky &…
Det är något speciellt med bubblor, med ett glas mousserande vin i handen blir livet liksom lättare.
I boken beskrivs Cavans historia, druvor, tillverkning, regelverk och olika stilar. Vad skiljer en extra brut från en semi-seco? Vad betyder gran reserva? Vilket budskap har korkens geometriska tecken? Till vilken typ…
VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2010
Juryns motivering löd: ”Den svenska sommelierrevolutionen manifesterar sig numera över hela landet, och här kartläggs den ingående. Dessutom rolig läsning.”
Du behöver varken ta dig till vindistrikten i Italien eller i Frankrike för att få möjligheten att…